Watervallen zat hier in the Northern Territories! Zoals overal hier, moet je goed opletten waar je zwemt. Hoe uitnodigend sommige waterwegen er bij dertig graden ook mogen uitzien, als er niet expliciet staat dat zwemmen toegestaan is, doe het niet! Krokodillen kunnen er steeds op de loer liggen en zijn allesbehalve kieskeurig!

In een groot aantal watervallen is zwemmen gelukkig wel veilig. Nu ja, veilig is een zwaar woord! Er is steeds die kleine kans dat er toch een verdwaalde krok zou kunnen chillen. Als er een bordje staat dat zwemmen toegestaan is, maar je bent toch niet volledig zeker of het wel veilig is, hebben wij de volgende tips:

  1. Zwem niet
  2. Laat eerst iemand anders het water ingaan (bij voorkeur iemand die niet zo aangenaam is) en wacht enkele minuten
  3. Ga in groep het water in: hoe meer zielen, hoe meer vreugde! 5 man = 20% kans om gebeten te worden, 10 man = 10% kans om gebeten te worden

Eens je een veilige waterval gevonden hebt, neem best een snorkel mee. Vaak zitten er vissen en garnalen, die zich graag van hun beste kant laten zien. Ook “the nibbeling fish” zijn een leuke sensatie. Deze visjes komen kleine beetjes nemen aan je tenen en hielen.

De ene waterval is absoluut niet de andere! Maar één ding is zeker: als je kan, bezoek ze vroeg in het droge seizoen (juni-begin juli), want verschillende drogen progressief uit.

Onze top drie:

  1. Infinity pool boven aan de Gunlom waterval in Kakadu National Park
  2. Florence Falls in Litchfield, best tegen sunset, wanneer alle tourbussen vertrokken zijn
  3. Edith Falls

 

/ Sights

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.