Hoewel we reeds in Melbourne waren geweest, hebben we 3 fantastische dagen hier besteed. Mede verantwoordelijk hiervoor was de enthousiaste “I’m Free” gids Lenny. Deze toer wordt “gratis” gegeven door échte Melbournezen, die je overtuigen waarom hun stad zo fantastisch is. Wat je allemaal kan bezichtigen, kan je in een reisgids lezen. Eén plaats willen we echter in the spotlights stellen: The Federation Square. Voor de Melbournianen roept dit plein hetzelfde gevoel op als de Gentenaars hebben bij de beruchte Schaapsstal. Het is lelijk, past niet in de stad en is veel te duur. Hoe dan ook: wij vonden het prachtig. Het plein is ook the place to be voor evenementen. Er is altijd wel wat te doen! Zo kan je er momenteel the Australian Open tennis volgen op groot scherm en staat er een fantastische roze waterglijbaan, inclusief pink flamingo’s. Wat wil een mens nog meer?!

 

Melbourne heeft echt alles! Leuke bars en restaurants, cultuur en vier seizoenen in één dag. Een zeer bekend Melbourniaans spreekwoord zegt immers: “if you don’t like the weather in Melbourne, wait a minute, it’ll change!”

 

/ travel

2 Replies

  1. Jullie hebben de groetjes van nonkel Hojan! En van onze Jan, net 24 geworden. Hij heeft momenteel een katertje…….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.