Na een zware dag werken in de goudmijnen en de super pit is het heerlijk vertoeven in een frisse saloonachtige sportsbar. De biertjes worden getapt door strakke dames in ondergoed (“Skimpies”) en gaan als zoete broodjes over de toonbank bij de werkmannen. (De biertjes welteverstaan en niet de Skimpies!) Het lijkt wel de intro van één of andere Amerikaanse laatavondfilm, maar in Kalgoorlie-Boulder, waar er tot op heden succesvol gedolven wordt naar goud, is het realiteit. Op de televisieschermen worden afwisselend sportuitslagen, muziekvideoclips en de namen van de Skimpies van de week weergegeven. Nu ik dit zo neerschrijf, lijkt het nogal vreemd, maar eigenlijk is het gewoon een toffe sportsbar met lekker bier en goeie muziek. En ja, de dames zijn nogal schaars gekleed… maar het is hier dan ook gemiddeld 33 graden buiten!

 

/ Sights

3 Replies

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.