Trippen in Australië is niet altijd evident. Er zijn veel onbewoonde, afgelegen gebieden, waar er geen GSM-ontvangst is. Toen we een maand geleden op The Nullarbor van Adelaide naar Perth reden, kwamen we een bordje tegen waarop te lezen stond dat de volgende arts pas honderden kilometers verder te vinden was. Dan slik je toch even!

Hier enkele triptips: Zorg er altijd voor dat je een overvloed aan water en benzine hebt. Kijk even onder de motorkap voor je op een trip vertrekt, rij voorzichtig en neem genoeg pauze tussendoor. Heb je toch panne met de auto, blijf dan bij je auto. Een satelliettelefoon is handig, maar dan moet je wel je coördinaten kennen. Een noodbaken is ook erg interessant. Jammer genoeg kosten deze attributen al gemakkelijk een $500 per stuk. Als alternatief laten wij altijd aan voldoende mensen in België én Australië (bv. in een visitor center) weten waar we heen gaan en voor hoe lang. Maar bovenal: doe gewoon geen domme dingen!

Moest er toch iets ernstigs gebeuren en er zijn gewonden, zorg dan dat je de patiënten eerst stabiliseert. Indien je auto nog rijdt, probeer dan om contact te krijgen met de buitenwereld door bijvoorbeeld naar het dichtstbijzijnde dorpje te rijden. Zij zullen “The Royal Flying Doctors” contacteren. Speciaal voor deze medische dienst zijn er midden op de autostrade stroken aangeduid waar vliegtuigen kunnen landen. Het ziet er vreemd uit, maar het is zeker een geruststelling! Over The Royal Flying Doctors volgt er later nog een blog!

 

/ Miscellaneous

One Comment

  1. Dag Claudia en Tom,
    knappe kijk op het leven hebben jullie, die Nullarbor was best ontspannend; met de goldberg variations op de achtergrond kom je een heel eind ver; geniet verder van jullie trip.
    groeten van Nicole en Wim, en hopelijk drinken we nog eens samen van die heerlijke Australische wijn

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.