Om jullie een idee te geven van de normale temperaturen: herfst in Perth = heerlijke zomer in België ( lees: 25-27°C overdag).

Toen we de eerste keer door Australië reisden, waren we verbaasd dat het plaatselijke zwembad gesloten was “wegens te koud weer”. Het was buiten 28 graden… Na drie maanden in prachtig weer te leven, moeten we toegeven dat we de Australiërs beginnen te begrijpen. Zo stelden wij vorige week een geplande barbeque uit omdat er een wolkje voor de zon zou kunnen schuiven en het maar 24 graden zou zijn… We spreken hier niet eens over regen.  En jammer genoeg moet zelfs ik, een echte waterrat en een wintertenenlover in hart en nieren, twee keer nadenken of ik wel een duikje zou nemen in het zwembad bij deze verschrikkelijke temperaturen. Achteraf gezien blijkt het water toch geen twee centimeter koud te zijn, passeerde er slechts één wolkje en voelde die 24 graden na een glaasje wijn toch aan als een goeie 27. Goh, het leven is hier toch niet zo slecht!

We zijn verwend! We weten dat!

/ Miscellaneous

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.