Dat timing alles is, wordt maar weer bewezen hier in Darwin. Hoe moeilijk het ook was om werk te vinden in Perth, zo gemakkelijk is het om aan het werken te slaan in Darwin. Na amper vier dagen en met wat hulp van één van onze roommates, was ik al volop bezig met het bedienen van mensen. En niet zomaar bedienen! Nee, blijkbaar heb ik een job aan de haak geslagen in één van de meest gerenomeerde Fine Dining restaurants van Darwin! Smijt daar bovenop nog het occasioneel cateren van trouws en waitressing op de paardenracebaan van Darwin en jullie begrijpen dan ook meteen waarom ik tot op heden geen enkele dag vrijaf heb gehad.

Bovendien is er variatie genoeg in mijn jobs en krijg ik de kans om te werken op unieke, prachtige plaatsen. Veel trouws vinden plaats in open lucht in bijvoorbeeld de botanische tuinen van Darwin! Dingen waar we in België enkel van kunnen dromen! Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: een uniform, het ene al wat beter dan het andere!

Jullie horen mij absoluut niet klagen, want blijkbaar loopt het niet zo van een leien dakje voor sommige andere backpackers. Velen keren noodgedwongen terug naar het Zuiden omdat ze geen job vinden. Anderen stoppen vroegtijdig “omdat het toch niet echt is waar ze naar op zoek zijn”. Of het nu ligt aan het feit dat er vaak gelogen wordt op een CV over vaardigheden, of aan de erg hoge werkdruk, zal me worst wezen! Misschien zijn wij Belgen wel écht de harde werkers, zoals vaak beweerd wordt!

Begrijp me niet verkeerd: het is zwaar om uren onafgebroken rond te tjeezen bij 33 graden met volle plateaus of drie hete borden in je handen. Dit terwijl je probeert om die hoge standaard van bediening te garanderen, die er van je verwacht wordt in een restaurant waar men al snel $200 per couvert betaalt. Maar geloof me wanneer ik zeg dat ik er elke keer opnieuw weer naar uitkijk om te gaan werken!

En het netto loon… Ja…. Dat is nog steeds hoger dan dat van een startende zelfstandige dierenarts in België…

Bovendien… Wie geeft er drinkgeld aan zijn dierenarts?! Dus ja, laat me voorlopig maar wat rondtjeezen!!!

 

De Darwiniaanse gouden regel: Droogseizoen = Hoogseizoen

 

Loving my jobs!!!

You’ve got to love beautiful views of Darwin!

 

You’ve got to love horses! (Or not!)

 

You’ve got to love outdoor weddings!

 

 

 

/ Work

6 Replies

 1. Bonjour Claudia. Tu as trouvé un super job à Darwin dans un restaurant chic….c’est génial. Tu es très jolie en rouge. Bon courage pour le travail, tu vas avoir plein de sous pour visiter encore l’Australie! La chance d’être là-bas !?? Bises

  1. Bonjour Ghislaine et Gerard,

   Comment ça va? Nous allons très bien ici! On travaille beaucoup a ce moment. Mais on s’ amuse! Et on espère de gagner assez d’argent pour visiter la Tasmani! Bises, Claudia et Tom

 2. Thank you for the great service at Pee Wees on the Point, for the wedding last evening, 4th august.

  1. Dear Kevin and Christine,

   I am happy to hear that you had a good time yesterday. It was a pleasure serving you! We whish you safe travels driving back South, and maybe we’ll meet again!

   Cheers, Claudia and Tom

 3. Velen hier zouden hun neus optrekken voor een job in de bediening. De kiekens. Jij bent slimmer hé Claudia! groetjes
  Titine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.