Zoals jullie ondertussen reeds weten, zijn er twee verschillende soorten krokodillen in Australië: de “brave” zoetwaterkrokodil en de “mmm-ik-lust-alle-soorten-vlees”- zoutwaterkrokodil. Om te weten of er een exemplaar van de tweede soort in de buurt is, wordt er lokaas uitgezet. Bij het horen van de verhalen over het lokaas en de vallen, stelde ik me vroeger spontaan die scene uit Jurassic Park voor. Nee, niet die met de man op het toilet, maar die met de geit aan een leiband, of in dit geval een kangeroe aan een leiband. Jammer genoeg sloeg mijn fantasie blijkbaar wat op hol (redelijk vaak eigenlijk, nu ik er over nadenk…)… Het werkelijke lokaas valt wat tegen. Het is ook natuurlijk algemeen geweten dat kangeroes niet graag aan een leiband gehouden worden… Wat ook algemeen geweten is, is dat zoutwaterkrokodillen fan zijn van de kleur rood en dat ze best wel nieuwsgierig zijn. Een rode bal op het water is voor een zoutwatercroc hetzelfde als een man op toilet voor een dinosaurus: happen maar! Dus wanneer er bijtsporen op de bal te vinden zijn, weten de rangers dat er een croc zit! Tijd om de vallen uit te zetten, zodat we allemaal veilig kunnen zwemmen!

PS: De croc op de foto is een braaf zoetwaterexemplaar.

/ Wildlife

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.