Het is toch altijd een beetje mijn adem inhouden wanneer we een road train of een oversized vehicle passeren. Road trains zijn vrachtwagens die tot 4 opliggers kunnen hebben. De meeste rijden gemakkelijk 110 km/h. Inhaalstroken zijn er op de Stuart Highway niet echt en soms kan je door luchtspiegelingen niet zien of er een tegenligger komt. Dit alles maakt inhalen niet altijd evident.

Maar mijn langste zuurstoftekort was toch wel toen ik een oversized voertuig inhaalde. Dit voertuig nam anderhalve rijstrook in beslag, waardoor ik half op de baan en half op de berm moest rijden tegen 90 km/h. Gelukkig worden deze monstervoertuigen steeds begeleid door 2 auto’s: één ervoor en één erna. Deze 3 voertuigen communiceren met elkaar via een radio of walkietalkies. Zo doet de achterste auto teken naar je dat je “veilig”kan starten met het inhalen. Diepe ademhaling… en… GAAAAAAAAAAN…

Yes! Made it!!! Oei wacht…. Wat is dat? Oh nee…. Er is nog een tweede….. Blijkbaar de grote broer…. Pfffffft….

/ Aussie Aussie, travel

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.