Vaak zijn de goedkoopste plaatsen om te kamperen in outback Australië publieke plaatsen die maar een paar dagen per jaar gebruikt worden, zoals showgrounds, cricket ovals, en racecourses. Zo kan de gemeente de kosten wat drukken, en hebben reizigers een unieke en goedkope plaats om te overnachten. Een echte win-win situatie dus!

Een nachtje kamperen op het grasperkje bij de Broken Hill paardenracebaan kost amper 15 dollar, en dompelt je onder in een charismatische sfeer van vergane glorie. Vergis je niet: de baan wordt wel degelijk nog gebruikt. We werden verscheidene malen wakker van dravende paarden, aangespoord door trainende jockeys. We waren ook net te laat voor één van de twee jaarlijkse races, waarbij de camping blijkbaar volledig uitverkocht was!

Als kampeerder mag je de douches en toiletten van de jockeys gebruiken, en heb je een fantastisch zicht op de renbaan en alle dieren (zoals emus en geiten) die er ook graag vertoeven.

/ Aussie Aussie, travel

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.